Miljö och kvalitet

 

Att vara klimatsmart är att tex undvika långa transporter för djuren. Att låta djuren få en så bra tillvaro i sitt liv hela tiden är ett av våra mål.

Vårt kött är så kallat ”gräsbeteskött” vilket innebär att de bara äter gräs och örter som är deras naturliga föda.

Kött från djur som uppfötts på att beta gräs har flera fördelar:

  • En naturligare och hälsosammare fettfördelning. Mer Omega-3 och mindre Omega-6 än kött från djur uppfödda på spannmål.
  • Går djuren ute i solen innehåller köttet något mer D-vitamin.
  • Bättre för miljön.
  • Dessutom smakar köttet annorlunda. Bättre, säger de flesta.

Vårt kött har hög kvalitet, för det kommer från djur som levt ett sunt liv med bra foder från vår egen gård, frisk luft och motion. Vi utfodrar enbart med gräs och mineraler vilket gör att djuren växer långsammare och får då bla finare 193marmorering på köttet och innehåller mycket omega 3.

Vi är ekologiskt certifierade på djurhållningen och är KRAV certifierade på växtodlingen. Vi gick från Krav på djurhållningen år 2021 då vi i stort sett säljer allt kött vi producerar själva och inte har användning av att vara med i Krav.

Däremot fortsätter vi att följa Kravs regler inom djurhållningen vilket bla innebär att djuren ska vara ute minst 5 månader under året, varav 3 månader sammanhängande.

En annan målsättning vi har är att hjälpa till så att svenskt jordbruk kan leva vidare med betande djur som ser till att vi har öppna landskap. Visst är det trevligt att se djur på bete på sommaren och se hur fridfullt korna ligger och idisslar ute i det gröna. Det kallar vi kvalitet på god omsorg. Det kan Ni också hjälpa till med genom att köpa svenska livsmedel.