Köttlåda

En köttlåda passar bra att köpa året runt.

Att låta en mustig gryta på bra råvaror stå på spisen och småputtra tills det är dags köttgrytaför middag eller en god stek till helgen, lukten sprider sig i huset av väldoftande mat. Kan det bli bättre?!

Köttet kommer från stutar och kvigor som växt upp hos oss på gården.

Vi tar först emot beställningar på köttlådor, därefter bokas transport till Dalsjöfors Kött.Där får köttet hängmöras i minst 10 dagar. Därefter finstyckas och packas köttet i lådor av Lillegårdens Kött & Chark i Varberg. 

 Köttet är benfritt. Märgben går att köpa till och kostar 45 kr/kg. (Säg till när ni bokar).

Exakt vikt och pris på köttlådorna kan vi inte ge före leverans med tanke på att djuren väger olika mycket.

”Styckmästarns stora låda” innehåller ca 30-35 kg ekologiskt nötkött och består av en del från varje styckningsdetalj. Hälften av innehållet är mald färs. Lådan innehåller 1/6 del av ett djur.

Styckningsdelar: filé, entrecote i skivor, bogstek, högrev, bringa, rulle, stekar av rostbiff, fransyska, innanlår och ytterlår, grytbitar, ryggbiff i skivor och mald färs.

Styckmästarns lilla special” innehåller ca 15-20kg ekologiskt nötkött, varav hälften är mald färs.

Styckningsdelar: Nötstek av rostbiff eller fransyska. Högrev.Ytterlår eller rulle eller bogstek. Entrecote och/eller ryggbiff i skivor, lövbiff, grytbitar och mald färs.

Enbart köttdetaljer, utan färs

  Detaljerna är vaccum packade. Om särskilda önskemål finns, ex mindre färs i lådan försöker vi anpassa detta så gott det går.

Tips: Om Ni tycker att köttlådorna är för stora går det kanske att köpa en tillsammans med en granne eller släkting.